Brystreduksjon er ofte mer enn et kosmetisk inngrep

Brystreduksjon

Alle som går med et ønske og ikke minst et behov for å redusere brystenes størrelse, bør lese dette. Det kan hende at utgiftene dekkes av det offentlige! Det ligger selvfølgelig kriterier i bunnen for at man får det dekket, men veldig mange får dette inngrepet gjort hvert år i Norge og hvor det offentlige betaler regningen. I disse tilfellene foretas brystreduksjon på medisinsk grunnlag.

Brystreduksjon er det kosmetiske inngrepet som faktisk ikke regnes som et typisk kosmetisk kirurgisk inngrep. Har man bryster som på grunn av størrelsen gir fysisk ubehag og plager i det daglige livet, vil en reduksjon bli gjort på medisinsk grunnlag. I motsetning til en som forstørrer brystene fordi hun ønsker en finere proporsjonert figur, er det relativt enkelt å forstå forskjellen.

Hvordan går jeg frem?

Anbefalingen er at man starter hos fastlegen sin og ber om henvisning slik at man kan bli vurdert. Henvisningen vil gå til et offentlig sykehus eller en privat klinikk i nærområdet man bor. Her i landet er det dessverre forskjell på tilbud avhengig av hvor i dette langstrakte landet man bor. Man kan jo selvfølgelig bestille seg en time hos en klinikk som utfører brystreduksjon og ta det videre derfra.

Brystreduksjon er det kosmetiske inngrep

Og så var det jo selvfølgelig kriteriene for at det offentlige tar regningen. Selv om det er noen generelle kriterier, brukes også skjønn når personer vurderes. Alle skal vurderes individuelt da vi alle er forskjellige og det ikke alltid finnes noen fasit.

  • Man bør han en normalvekt og ikke ligge over en BMI på 28. Overvekt øker risikofaktorene betraktelig. I tillegg vil resultatene kunne bli mindre vellykket.
  • Et annet kriteriet er at brystenes størrelse skal være så store at man regner å måtte, eller kunne fjerne rundt 500 gram fra hvert bryst.

Store bryster kan gi alvorlige plager

Dette er faktisk et virkelig stort problem for de det gjelder. Vi snakker om alvorlige plager i nakke, rygg og skuldre. Stresset denne vekten påfører kroppen kan gi langvarige lidelser som migrene og diverse plager relatert til muskler og ledd. For enkelte påvirkes hverdagen så mye at de blir ute av stand til å arbeide eller drive med vanlige aktiviteter.

Store bryster

Den gode nyheten er at veldig mange som har fått redusert brystene gir tilbakemeldinger på rask forbedring av plagene de har hatt. Erfarne kirurger vil kunne vurdere og gi den informasjonen man trenger for å sette i gang.

Kilde brukt i denne artikkelen om brystreduksjon: https://avivahelse.no/behandlinger/brystreduksjon/