Hvordan finner jeg de beste datingsidene i Norge?

Dating i Norge

Nettdating har tatt helt av med årene. Der vi før i tiden nærmest var helt bundet av ideen om at det å date på nett var farlig og ikke minst helt urealistisk, så møtes i dag en håndfull par over nett. Det er tross alt veldig praktisk i en hektisk hverdag, og med full aksept over hele samfunnet, så er i dag sannsynligheten for å finne den rette her minst like sannsynlig som i person.

Det å date noen over nett er kanskje fortsatt en litt merkelig følelse rent biologisk, men siden internettet ble kommersialisert for fullt på slutten av 90-tallet, så har millioner av mennesker for alvor funnet kjærligheten over nettet. Dette skjer over så kalte datingsider – sider som har spesialisert seg på nettdating.

I Norge finnes det en håndfull datingsider. Men hva kjennetegner de beste datingsidene i Norge? Og ikke minst, hvor finner du de beste datingsidene i Norge? Det finnes nemlig et bredt utvalg av alternativer, men det er ikke alltid like enkelt å navigere seg rundt i jungelen av forskjellige sider.

Derfor er det innimellom lurt å sette opp en liste for hvilke kriterier du bryr deg om når du søker etter en datingside. Vi har i denne artikkelen satt opp en helt generell mal som skal hjelpe deg å finne Norges beste datingside, men husk på å tilpasse kravene etter deg som person!

Finn din nisje

Det viktigste du kan gjøre i søket etter en datingside er å finne din nisje. Dette kan være din seksualitet, din legning, din alder, eller kanskje utdanning. Mange datingsider velger å sikte seg inn på en enkelt nisje. Fordelen med dette, kontra en massiv datingside, er at du selv slipper å sile ut alle de uaktuelle alternativene fra det store utvalget.

datingnorge

Om du for eksempel aldri kunne tenke deg å date en eldre person, så er tross alt ikke en side for 50+ i alder for deg, selv om du altså kanskje faller inn under kategorien selv. Du finner til gjengjeld for eksempel mange med høy utdanning hos en generell datingside, men ikke alle har det, og da bruker du lang tid på utsiling dersom utdanning er viktig for deg.

Å finne en nisje er på ingen måter vanskelig heller, da det tross alt er et hav med forskjellige dating nettsider. Det finnes tross alt mange forskjellige alternativer innenfor hver nisje også, slik at det å kun separere alternativer basert på denne ene faktoren rett og slett ikke holder. Det finnes mange andre faktorer en også må vurdere.

Faktorer til vurdering

Det kanskje mest åpenbare å vurdere ved en datingnorge side er antall medlemmer. Her skal det gjerne være flere titalls tusen medlemmer, slik at du har store muligheter for å støte på den rette. Jo flere fisker i havet, jo større er tross alt sjansen for at får fangst på kroken! Det er kanskje en oppbrukt klisje, men innen dating er det store krefter i tall.

Datingsider på nett i Norge

Videre er en annen faktor som er meget viktig at sidene er enkle å bruke og forstå seg på. Når du registrerer deg bør dette gå raskt unna, og dessuten bør du kunne komme deg gjennom den vanlige personlighetstesten rimelig raskt. Selv om denne er viktig, så skal den ikke ta all verdens med tid.

Dette bringer oss tross alt til neste poeng, som kanskje da ikke så overraskende er hvor god personlighetstesten, eller nærmere bestemt algoritmen, faktisk er i praksis. Etter at testen er fullført, så vil du bli automatisk paret mot det som skal være gode matcher. Dette fungerer derimot ikke like optimalt for sider som ikke har investert i omfattende algoritmer.

Derfor er det ofte en prioritet å finne en noe dyrere datingside om du stoler på algoritmen. Det er fordi kostnadene av abonnementet her gjerne går inn mot utvikling av algoritmen. Samtidig bør pris også være en faktor for vurdering, og selv om du ikke kan sette en pris på kjærligheten, så er dating nettsider fortsatt en tjeneste, og det finnes veldig mye likt her.

Slik lager du en god profil

Så snart du har funnet en god datingside, så er mye av jobben opp til deg med å faktisk utnytte potensialet til siden. Her er det beste steget du tar å opprette en god datingprofil. De beste nettsidene for dating har her diverse alternativer, slik at om du for eksempel driver med dating for gifte, så kan du gjøre bildene dine utydelige.

Datingprofil

Det bør også være muligheter for å kunne dele interesser i en så kalt bio for generelle datingsider, og ikke minst album med dine bilder for å la besøkende på profilen få et nærmere innblikk i hvem du egentlig er. Det er her viktig å være ærlig i sin beskrivelse, og ikke minst dele hvem du faktisk er, slik at du endelig kan finne den rette.

Er du klar for den rette?

Dersom du er klar for å finne den rette, så er tiden inne for deg å lete etter denne personen. Men hvor starter du egentlig søket etter en datingside? Svaret ligger kanskje ikke der du først tenker det. Mange tyr til datingsider som virket for bekjente, eller de første alternativene som dukker opp i Google når en søker ”datingsider i Norge” for eksempel.

Dette er derimot sjeldent en suksessoppskrift, og det er en mye bedre ide å forsøke seg på å bruke en så kalt sammenligningsside. Disse brukes innenfor mange disipliner, men kanskje har du aldri brukt dem for nettdating. Kort fortalt vil disse gi deg en upartisk oversikt over hvem de beste datingsidene i Norge er.

Du vil da kunne lese gjennom anmeldelser, da ønskelig innenfor din nisje, og se om dette er en side du ønsker å prøve ut. Faktorene nevnt tidligere i denne kategorien vil da fremheves hos sammenligningssiden, slik at du ser hvem som er best på akkurat det du leter etter.

Med en sammenligningsside for dating kan du finne ut hvilken side som er best for deg innen få minutter. Spørsmålet er bare om du er klar for den rette?