Lysekroner blir mer og mer populært

lysekroner

Lamper med flere armer, eller lyspunkter, er ofte kjent som lysekroner. En lysekrone er ofte blikkfanget i rommet, selv når lyset er skrudd av.

Utviklingen av lysekroner

Ofte tenker man på den tradisjonelle lysekronen når man tenker på lysekroner. Lysekronen har gjennom tidene hatt en stor utvikling, og de finnes i dag i alle typer fasonger og størrelser. I tillegg til å være et slående visuelt midtpunkt, kan en lysekrone også tjene som den viktigste lyskilden for de fleste rom på grunn av dens allsidighet. En lysekrone vil bidra til å skape god stemning i et rom, i tillegg til å gjøre rommet mer interessant og elegant. En lysekrone er en perfekt lyskilde til ethvert rom.

Lysekroner til inngangspartiet

Inngangspartiet og gangen er det første man møter på når man entrer et hus. Dette førsteinntrykket gir en indikasjon på din sans for stil som gjenspeiler seg i resten av hjemmet.

Lysekroner til inngangspartiet

En stor lysekrone vil gi følelsen av en stor og varm velkomst. Ved å plassere en lysekrone i gangen kan du og familien din, så vel som gjestene dine, beundre en dristig lysekrone i det man kommer hjem etter en lang dag.

Lysekroner i spisestuen

Belysning er et viktig element i spisestuen din, da belysningen forsterker hjertet i rommet; spisebordet. En lysekrone har en tradisjonell funksjon i formelle spiserom. I dag finnes det utrolig mange forskjellige lysekroner å velge mellom og det finnes noe for enhver stil. Det kan til tider være vanskelig å velge riktig lysekrone, da valgmulighetene er så mange.

Ved å legge til flere armer eller lys til en eksisterende lysekrone, kan dette bidra til en oppdatert look av rommet, uten å måtte erstatte den eksisterende belysningen. Ofte blir man overrasket over hvor mye en enkel endring kan påvirke stemningen og utseendet til et helt rom.

Hvordan velge riktig lysekrone

Bordet og lampen skal ha komplementære former for å utfylle hverandre, dette vil gi et harmonisk preg over rommet. Normalt vil runde eller firkantede spisebord passe best under runde lysekroner, mens rektangulære lysekroner fungerer best med lange eller rektangulære bord. Å bruke to eller tre små lysekroner over et rektangulært bord, i stedet for en enkelt lysekrone, kan være en fin måte å få frem kontraster på, samt forbedre atmosfæren i rommet.

riktig lysekrone

En stor lysekrone i spisestuen legger til preg av klasse til spisestuen, spesielt hvis den er hengt over et langt bord.

Hvor høyt over bordet skal en lysekrone henge?

Når man har valgt en lysekrone som passer til sin stil, må man neste gang vurdere hvordan den skal henges opp. Selv om spisebordet ikke er sentrert midt i rommet, bør lysekronen allikevel være sentrert over spisebordet. Dersom man har en takhøyde på 2,5 meter, bør lysekronen generelt sett ikke henge noe lavere enn 75-90 centimeter over bordet. Dersom takhøyden i huset er høyere enn 2,5 meter, kan man øke høyden over bordet med 8 centimeter per 30 centimeter av takhøyden.

Lysekrone til kjøkkenet

Alle rom kan innredes med en lysekrone, til og med kjøkkenet. En lysekrone som kjøkkenbelysning er en flott detalj som gir et luksuriøst og dekorativt preg. En iøynefallende lysekrone over kjøkkenbordet kan være perfekt dersom man er på utkikk etter et naturlig blikkfang. Enten man leter etter en enkel og minimalistisk lysekrone, eller en mer elegant og moderne lysekrone til kjøkkenet, finnes det lysekroner i alle fasonger og størrelser som passer enhver stil.

Lysekrone til soverommet

Ofte tenker man ikke på lysekroner som en naturlig innredning til soverommet. Mange blir derfor overrasket over hvor mye eleganse en lysekrone kan gi til et soverom, selv en liten lysekrone kan forbedre den enkle elegansen til ethvert soverom.

Lysekrone som baderoms-belysning

Lysekroner er også en svært populær innredning på baderommet, og dette til manges overraskelse. En lysekrone kan med fordel innredes som en del av baderommet, forutsatt at man følger visse retningslinjer i forbindelse med størrelse, plassering og passende fasong. Hvis man vil legge til eleganse og dramatikk på et lite bad, kan en lysekrone være en fantastisk måte å gjøre det på – gjestene vil kunne beundre den vakre skjønnheten, i tillegg til at man selv du kan nyte stilig belysning på eget baderom

Finne riktig lysekrone

Når man skal velge lysekrone, bør man tenke på stemningen man ønsker å fremkalle i rommet, og den bør passe til sin unike stil. Når man designer et rom med en mer formell stil, utstråler tradisjonelle lysekroner eller krystall-lysekroner, en klassisk eleganse og en tidløs kvalitet. Man kan også skape en mer rustikk sjarm med andre typer lysekroner dersom din personlige stil er mer rustikk.