Behandling av psykologer i Oslo mot fobier

psykologer i Oslo

Er man blant en av dem som merker stresset og tankekjøret på kroppen og vurderer å finne en behandler blant alle psykologer i Oslo, er man ikke alene. Storbyens mas og kjas kan være en årsak i seg selv, men det er også mange mer ukjente fobier som får mennesker til å oppsøke hjelp.

Mange tenker at følelsene eller redselen en opplever ikke er de samme som kanskje alle andre har, men under behandling kan dette endre seg. Ofte så oppdager man at man faktisk ikke er den eneste som er redd for merkelige ting, eller alene om å engste seg for sommerfugler eller latter.

Tilgjengelig hjelp mot fobier og redsler

Det spiller egentlig ingen rolle hvor man bor, eller hvem man er når det kommer til fobier og redsler. Listen over fobier som personer faktisk sliter med i hverdagen er lang og kan være redsel for ting som finnes både i byer og i utkantstrøk. Når det kommer til behandling og hjelp for å overkomme disse redslene, da er det nok ofte et mye bedre tilbud i en by enn i ei bygd.

fobier og redsler

Ved søk over psykologer i Oslo vil man ha en mye større mulighet til å finne en som kan hjelpe og som ikke minst har tilgjengelige timer. Innbyggere i for eksempel kystkommunen Fitjar, kan komme til å måtte utvide søket sitt til nabokommuner og mest sannsynlig beregne lang reisetid.

Gjør man et søk på nettet over psykologer i Oslo, får man opp en solid liste over mulige behandlere. Hvorfor er det slike geografiske forskjeller? Svaret er vel egentlig ganske opplagt. En psykolog trenger mennesker for å kunne utføre profesjonen sin. Jo flere innbyggere et sted har, jo flere setter opp nye praksiser. Der det er et marked, vil man ofte se et utvidet tilbud. Dette gjør at det også vil være flere psykologer i Oslo som har erfaringer med mer ukjente og ikke allment kjente fobier.

Mindre kjente fobier

Selv om noe ikke er veldig kjent, betyr ikke dette at det ikke er mennesker som sliter med disse tingene. En redsel for noe som faktisk har et navn, har fått navnet fordi det er flere enn en person som er redd for akkurat dette.

Psykolog i Oslo

 • Anatidaephobia er en redsel for at en and ser på deg.
 • Turophobia vil si at en har en fobi mot ost.
 • Omphalophobia er frykten for navler.
 • Thaasofobi er redsel for å sitte på rumpen.
 • Geliofobi er en fobi for latter.
 • Eisioptrofobi er redselen og frykten for sitt eget speilbilde.
 • Kromofobi er en redsel og fobi for sterke farger.

Flere av oss som sitter og ser på denne listen over fobier, trekker kanskje litt på smilebåndet og finner det svært underlig at noen kan være redd for disse tingene. Selv om det virker veldig rart så er dette faktiske fobier og redsler som noen mennesker har. For disse personene som lider av disse fobiene, så kan hele livet deres påvirkes av dette. Hverdagen oppleves som ufattelig vanskelig og livskvaliteten reduseres.

Hva går disse fobiene ut på?

Lider man av fobien som går ut på at man er redd for å bli sett på av en and, ja da er det ikke snakk om fugler generelt. Personer kan lammes av en frykt av å konstant bli sett på av ender. Det er en frykt som er like reell om personen enten bor i Oslo eller på landet.

Noen fobier kan enklere holdes i sjakk og kontrolleres av den som lider av det enn andre. Hvis man for eksempel lider av frykten for å sitte, da vil en forståelig gå langt for å unngå situasjoner hvor en må sette seg ned. Hva gjør en hvis en har fobier mot for eksempel latter eller sterke farger?

Fobier

Fobier reduserer livskvaliteten på mange flere måter enn bare med tanke på selve redselen for akkurat denne tingen. Personer som lider av slike fobier, opplever ofte at de isoleres i stor grad. Andre ting personer med fobier opplever som tilleggsproblemer kan ofte være blant annet:

 • Depresjon
 • Ensomhet
 • Lav selvfølelse og egenverd
 • Angst

Ensom i frykten

Hva gjør man om man er ekstremt redd for latter? Latter er noe de aller fleste ser på og opplever som noe positivt. Latter er også noe som er svært menneskelig. Hvis personer som lider av en fobi mot latter håndterer fobien sin ved å unngå latter, da må personen unngå andre mennesker. Det er veldig lett å se at dette kan bli svært ensomt over tid. Det er jo heller ikke bare sånn at det er fremmede menneskers latter som utløser fobien. Familie og venner som ler kan gjøre det samme.

angst

Hvis fobien går ut på at en er redd for navler, så kan en i hvert fall unngå steder hvor sannsynligheten for å se en navle er stor. Strender, treningssentre og steder hvor folk er lettkledde, er åpenbare steder man kanskje unngår.

Det kan virke som en fobi som ikke er så alvorlig, men hva gjør man når man blir forelsket eller ønsker å finne seg en partner? Angsten i et nytt forhold for å måtte kle av seg og eventuelt forklare fobien sin kan være lammende. I verste fall kan en oppleve at en ikke klarer å møte mennesker og dermed inngå nære relasjoner.

Uten en dyktig psykolog kan harmløse fobier kan ødelegge liv

Selv den merkeligste fobien som kan virke fullstendig harmløs, kan uten behandling påvirke hele livet til en person. Behandling går ut på å gi personer håp om en bedre hverdag og fremtid. Om man søker etter psykologer i Oslo eller på Andøya, så kan hjelpen være like rundt hjørnet. Hva en kan oppnå med behandling kan være:

 • Lære seg teknikker for å mestre utfordringer i hverdagen.
 • Se situasjoner med et nytt perspektiv.
 • Oppdagelsen at en ikke er alene oppleves som en lettelse.
 • Å få snakket ut om fobien med en fagperson som ikke dømmer er terapi i seg selv.

Å oppsøke behandling vil være det første, men et stort og viktig skritt i riktig retning for å mestre fobiene i hverdagen. Starten på behandling er ofte et betydningsfylt vendepunkt i livet.