Rulleskøyter i sommervarmen

rulleskøyter

Når sommeren er kommet og den ene varme dagen fylt med solskinn følger den andre, så er det få som ønsker å sitte innendørs men i stedet ønsker å komme seg ut og nyte været.

Noen liker å sitte i en strandstol å suge opp hver eneste solstråle, mens andre trenger å være i aktivitet når de er ute. I tillegg har man dem som ønsker aktivitet, men som også gjerne tar seg noen timer på strandstolen først. Når nordmenn opplever sommervær hvor solen faktisk blir en selvfølge og man ikke har sett regnet på flere måneder, da er behovet for utendørsaktiviteter større enn vanlig. Mange nordmenn har tatt med seg trender fra boardwalks på Californias vestkyst og nyter aktivitet i solskinnet med rulleskøyter.

Dette er en svært behagelig aktivitet da man kan gjøre den til akkurat det man ønsker. Man kan velge en omfattende treningsøkt i høyt tempo over lange avstander, eller man kan velge det som en bedagelig aktivitet hvor man nyter solskinnet mens man får med seg livet på veien.

Enten du velger å benytte rulleskøyter for en bedagelig tur i solskinnet, eller du benytter dem for en tøff treningsøkt, så er dette en glimrende aktivitet som hjelpe dem med behov for å bevege seg i solskinnet. Du bør tenke gjennom hvordan du ønsker å benytte rulleskøytene slik at du skaffer deg den typen skøyter som gir deg det beste resultatet.

Noen trives best med retroskøytene som ikke krever noen ekstra balanse og som er laget mer for dans og oppvisning enn for fart, mens andre ønsker et par inline-skøyter som er tilpasset belastningen de utsettes for dersom man ønsker en tøff treningsøkt, eller man kan velge en rimeligere modell hvis man velger et mer bedagelig tur-tempo.

Det er ikke uvanlig at man også i Norge ser personer som benytter rulleskøyter med staver slik at de får bedre kontroll og også får trening for armene. Dette brukes både av personer som ønsker å trene spesifikt på denne måten, men også av skiløpere som vil holde seg i form i sommerhalvåret.

Tilpassede sykkelstier også for rulleskøyter

Mange steder kan man finne sykkelstier som egner seg spesielt godt for rulleskøyter enten man ønsker en rask treningsøkt eller en tur i bedagelig tempo. I Oslo er det for eksempel mange som benytter sykkelstien langs vannet fra Skøyen til Aker brygge da den er godt tilpasset denne typen aktivitet, i tillegg til at man kan nyte sjøutsikten samtidig som man trener. Det finnes også mange andre sykkelstier å velge mellom i Oslo og andre steder hvor man kan trene adskilt fra biltrafikk med den typen utfordring man ønsker.

På tur eller trening

Retro rulleskøyter

Man trenger ikke kun tenke at rulleskøyter skal brukes for trening. Mange velger også å ta på seg rulleskøytene for å nyte dagen i solen uten å forsøke å oppnå noe spesifikt resultat. Når man skal velge treningssted vil man kunne finne alternativer som egner seg for den typen aktivitet man ønsker. Noen steder er mer utfordrende enn andre i forhold til hva man ønsker å oppnå med turen.

Hvis man ønsker å benytte skøytene for trening, så kan det være en fordel med sykkelstier hvor det ikke er spesielt mange gående slik at man kan holde et høyere tempo uten å ødelegge muligheten for andre å ferdes på samme sted.

Velg skøyter som passer for anledningen

Når man skal velge rulleskøyter, så bør man tenke gjennom hvordan man vil benytte dem. Hvis man ønsker rulleskøyter kun for å være i aktivitet men uten noe treningsmål, så kan man benytte en standardmodell som er egnet til dette formålet, mens mer avansert trening krever mer av skøytene.