Hosteller og vandrehjem i Norge

Bergen Hostell og vandrehjem

Det er ingen hemmelighet at overnatting i norske storbyer kan koste flesk. I de største byene i landet, som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, så kan man i sommerhalvåret risikere å måtte betale minst 1500 kroner for en overnatting på et dobbeltrom. Dette gjelder dog bare for hotellene, og man har naturligvis et mye rimeligere alternativ dersom man oppsøker et av mange hosteller i Norge. For hvor mye tid tilbringer man egentlig på rommet når man er på ferie i en annen by – så hvorfor betale såpass mye for noe man «ikke bruker»?

Det finnes mange hosteller i Norge – populært også kalt for vandrerhjem. Mange tror at slike overnattingsdestinasjoner kun passer for «backpackere» eller ryggsekkturister, men det er en gammel misforstått oppfatning. For selv om man kan velge å bo svært billig på sovesal her sammen med fremmede, så har også de fleste hostellene både enkelt-, dobbelt- og familierom til priser som knuser de store hotellkjedene. På et norsk hostel eller vandrerhjem kan man bo for så lite som under 200 kroner/natten per person, og det selv i de aller største byene i landet der turisttilstrømningen er stor i sommermånedene.

Billig hostel i Bergen

Vestlandshovedstaden Bergen er med sine drøye 280 000 innbyggere den nest største byen i landet, kun slått av hovedstaden Oslo. Følgelig er dette en by med mange overnattingssteder, men som samtidig også har nokså høye hotellpriser. Dette spesielt hvis man ønsker å bo sentralt. Men man behøver nødvendigvis ikke å ofre beliggenheten for å oppholde seg i nærheten av turistattraksjoner og severdigheter, noe Bergen YMCA Hostel er et meget godt eksempel på. For vandrerhjemmet tilbyr deg svært rimelig overnatting i hjertet av byen, der man kan ta seg til fots til alt fra restauranter og butikker til severdigheter og museer.

På Bergen YMCA kan du bo for så lite som 195 kroner/natten dersom du ikke har noe imot å dele rom med andre i form av at overnattingen skjer på en sovesal. Er man flere som reiser sammen, så kan man overnatte fra 230-425 kroner/natten på eget rom med to til seks senger. Det er ett av få hosteller i Norge som har både lave priser og sentral beliggenhet, samtidig som de byr på fasiliteter som minikjøkken, flislagt bad, internett-café og sengetøy inkludert i prisen. Det er et helt perfekt oppholdssted for deg som ønsker å bo forholdsvis enkelt, men samtidig trygt og sentralt i Bergen.

Bergen YMCA Hostel har tidligere vunnet en pris for å være det beste hostellet i Norge, som ble utdelt av internasjonale Hostelworld i 2010. Det er et tradisjonsrikt vandrerhjem som er populært for alt fra ryggsekkturister til skoleklasser eller idrettslag på tur.

Andre hosteller i Norge

De fleste byer og tettsteder i Norge har ett eller flere hosteller/vandrerhjem som tilbyr deg overnatting til rimeligere priser enn hotellene. Du får en fin oversikt over hosteller i Norge på nettsidene til Norske Vandrerhjem. Husk at det er enda billigere å overnatte på vandrerhjem utenfor turistsesongen, samtidig som en slik overnatting kan by på en mer «autentisk» opplevelse av byen der man kommer nærmere både folk og omgivelser enn om man bor på et moderne designerhotell.

Man har hosteller i Norge helt fra Lista i sør – som ligger langs kysten av Sørlandet – til Mehamn helt nord i landet. Byen ligger på spissen av Finnmark ut mot det tidvis ugjestmilde Barentshavet. Avstanden mellom disse to byene er på nesten 250 mil, og imellom disse byene i vårt langstrakte land finner man hundrevis av hosteller og vandrerhjem som står klare til å tilby deg en billig overnatting!