Slik får du hvitere tenner

Hvite Tenner

De fleste nordmenn er enige i at det tar seg bedre ut med et såkalt «Colgate-glis», fremfor å ha misfargede tenner. Men det er slettes ikke alle som opplever at det holder med to tannpusser om dagen for å holde tennene hvite og pene. Heldigvis finnes det flere løsninger på hvordan man kan få hvite tenner med tannbleking, og vi skal i denne artikkelen se nærmere på de mest brukte.

Men det er ikke bare produkter og bleking av tenner som kan hjelpe deg til å få hvitere tenner. Mye av jobben kan du nemlig gjøre selv! Det gjelder for eksempel å finne kilden til at tennene ble misfarget i første omgang, slik at man kan hindre fremtidig misfarging. Her er våre beste tips for å få hvitere tenner.

Kutte ut ting som misfarger

Det man bør gjøre først og fremst dersom man ønsker hvitere tenner, er å finne kilden til misfarging. Røyker du, eller drikker du mye kaffe? Førstnevnte er en av de fremste årsakene til at nordmenn har misfargede tenner. Det kan hjelpe med å bruke en tannkrem som er rettet mot røykere, men de fleste som røyker fast vil oppleve at tennene blir misfarget imellom hver tann. Mye kaffe og andre drikker med høyt syreinnhold vil også kunne føre til misfarging av tenner. Her gjelder det å kutte ned på alt fra cola til mørk kaffe. Produkter som juice, rødvin og så videre kan også bidra til misfarging av tenner.

Men man skal naturligvis ikke måtte kvitte seg med alt dette bare for å unngå misfarging på tennene – men det gjelder å redusere mengden man bruker, samtidig som man blir enda flinkere på tannpussen. Pusser man tennene både morgen og kveld, og er flink til å bruke tanntråd, så er mye av jobben gjort. Da kan man faktisk ha hvite tenner i mange år fremover, uten at man behøver å bruke produkter som tannblekingsmiddel eller lignende.

Bleke tennene selv

Men dersom man allerede har fått misfargede tenner eller er misfornøyd med den fargen man har, så vil det neppe hjelpe å bare velge en tannkrem som lover deg «hvitere tenner på noen uker». De fleste nordmenn opplever få eller ingen resultater med slike tannkremer, og blir nødt til å se på sterkere midler for å få hvitere tenner. Det finnes mange forskjellige produkter for tannbleking som man selv kan bruke hjemme uten at det er forbundet noen risiko ved det.

En av de vanligste formene når man ønsker seg hvitere tenner, er å kjøpe seg tannblekingsstrips. Dette er meget effektivt, og etter noen få ukers behandling vil man ha oppnådd svært gode resultater. Det tar dessuten veldig liten tid hver dag, og resultatet vil kunne vare i inntil flere år. Dette avhenger av hvor flink man er til å vedlikeholde tanngarden. En annen populær metode er å bruke et spesiallaget LED-lys kombinert med en flytende gel for å få hvitere tenner. Denne metoden er gjerne noe dyrere, men gir også meget gode resultater.

Også finnes det en metode der man kombinerer tannblekestrips med en gel som man presser ut fra en liten penn. Dette er kanskje den mest anbefalte metoden for deg som vil ha hvitere tenner på en billig måte, der den medfølgende gelen samtidig sørger for å styrke emaljen på tennene dine. Ikke bare får du hvitere tenner, men du får altså en tanngard som er bedre rustet mot slitasje og bakterier.